• HU
  • EN

Rólunk

Dr. Fél Pál, urológus sebész főorvos

dr. Fél Pál urológus főorvosGimnáziumi tanulmányaim után 1961-ben felvételt nyertem a Szegedi Orvostudományi Egyetemre. 1967-ben „summa cum laude” minősítéssel általános orvosi diplomát szereztem. 1971 októberében urológiai szakvizsgát tettem.
1976 október elsején a Dombóvári Városi Kórház urológiai osztályának osztályvezető főorvosává neveztek ki.
A hagyományos urológiai alapok megteremtése után a modern endourológiai és a radikális tumor sebészeti beavatkozásokat vezettük be.
Számos szakmai továbbképző (endourológia, laparoszkópia, az urológiai daganatok és kőbetegségek, andrológia, merevedési zavarok stb.) tanfolyamokon vettem részt mind hazánkban és külföldön egyaránt.
Tagja vagyok a Magyar Urológus Társaságnak. Több cikluson keresztül a vezetőségi tagok közé választottak. Hasonlóan az előbbihez, három cikluson át az Urológiai Szakmai Kollégium tagjai közé tartoztam. A Magyar Urológia című szaklap szerkesztőségébe is delegáltak.
Tagja vagyok a Magyar Urológus Társaság Uro-onkológiai szekciónak, a Magyar Nőorvosok Társaságának és a Magyar Orvosi Kamarának.
2008 áprilisától heti egy alkalommal Dombóváron egynapos urológiai sebészeti beavatkozásokat és szakrendelést végzek.
2009 szeptembere óta Budapesten az V. kerületben a Hercegprímás u.-i rendelőben (BLESZ) urológiai szakrendelést, egynapos sebészeti beavatkozásokat végzek.
2011 januárjától a Medicover zRt.-ben urológus szakorvosként dolgozom.