• HU
  • EN

Rólunk

Dr. Fél Pál, urológus sebész főorvos

dr. Fél Pál urológus főorvosGimnáziumi tanulmányaim után 1961-ben felvételt nyertem a Szegedi Orvostudományi Egyetemre. 1967-ben „summa cum laude” minősítéssel általános orvosi diplomát szereztem. 1971 októberében urológiai szakvizsgát tettem.
1976 október elsején a Dombóvári Városi Kórház urológiai osztályának osztályvezető főorvosává neveztek ki.
A hagyományos urológiai alapok megteremtése után a modern endourológiai és a radikális tumor sebészeti beavatkozásokat vezettük be.
Számos szakmai továbbképző (endourológia, laparoszkópia, az urológiai daganatok és kőbetegségek, andrológia, merevedési zavarok stb.) tanfolyamokon vettem részt mind hazánkban és külföldön egyaránt.
Tagja vagyok a Magyar Urológus Társaságnak. Több cikluson keresztül a vezetőségi tagok közé választottak. Hasonlóan az előbbihez, három cikluson át az Urológiai Szakmai Kollégium tagjai közé tartoztam. A Magyar Urológia című szaklap szerkesztőségébe is delegáltak.
Tagja vagyok a Magyar Urológus Társaság Uro-onkológiai szekciónak, a Magyar Nőorvosok Társaságának és a Magyar Orvosi Kamarának.
2008 áprilisától heti egy alkalommal Dombóváron egynapos urológiai sebészeti beavatkozásokat és szakrendelést végzek.
2009 szeptembere óta Budapesten az V. kerületben a Hercegprímás u.-i rendelőben (BLESZ) urológiai szakrendelést, egynapos sebészeti beavatkozásokat végzek.
2011 januárjától a Medicover zRt.-ben urológus szakorvosként dolgozom.

Dr. Fél Tamás, urológus sebész szakorvos

Fél Tamás1996-ban végeztem a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen. Az egyetemi évek alatt tudományos diákköri munkát végeztem a szegedi Nőgyógyászati Klinikán az endometriosis műtéti megoldásának területén. A negyedik év során a németországi Göttingeni Egyetemen hallgattam egy szemesztert, ahol vizsgákat is tettem. Ezt követően ismét a szegedi egyetemre visszatérve a Hallgatói Önkormányzat Általános Orvostudományi Karának kari elnöke voltam, az Egyetemi Tanács munkájában is részt vettem.
A tanulmányaim során számos alkalommal különböző Németországi klinikákon dolgoztam, ahol gyakorlataim jó részét is végeztem (Göttingen, Heidelberg).

Az egyetem elvégzését követően Budapesten kezdtem el dolgozni a Dél-Pesti Kórház urológiai osztályán.
2000-ben a németországi Heidelberi Egyetemi Oktató Klinikán Heilbronn-ban 3 hónapos laparoszkópos továbbképzésen vettem részt.

2002-ben munkahelyet változtattam és a Szent János Kórházban kezdtem el dolgozni.
2002 decemberében kiváló minősítéssel szakvizsgát tettem.

Munkám során elsajátítottam az általános urológiai diagnosztikát, az ultrahang használatát. Kiemelt területként gyakorlatot szereztem az urológiai infekciók kezelése területén és a prosztata jóindulatú megbetegedéseinek kezelésében.

Tagja vagyok a Magyar Urológus Társaságnak, és a Magyar Endourológiai Társaságnak.
Középfokú német nyelvvizsgával rendelkezem és folyékonyan beszélek angolul.
GCP vizsgával rendelkezem.

Tudományos tevékenység:

  • magyarországi (országos) kongresszusi előadás (9db)
  • orális prezentáció nemzetközi kongresszuson (1db)
  • poszter prezentáció nemzetközi kongresszuson (európai és világkongresszus 2db)
  • magyarországi publikációk (4db)
  • nemzetközi publikációk (2db)